شهید

شهید باقری

شهید حسن باقری

حسن باقری

سردار

پایگاه نشر آثار,دفاع مقدس

فرمانده

اطلاعات عملیات

موسسه شهید حسن باقری

غلامحسین افشردی

یادداشت های شهید حسن باقری
نرم افزار چندرسانه ای معجزه انقلاب
مستند آخرین روزهای زمستان
کتاب روزنوشت
کتاب یادداشت ها
عملیات والفجر مقدماتی
عملیات مولای متقیان
یادگاری
  • باید به خود جرأت داد .... ... شهید حسن باقری
  • برادران علی‌الخصوص فرماندهان مسئول توجه داشته باشندکه کنترل زبان خود را در دست گیرند تا لازم نشده است مطلبی را نگ ... شهید حسن باقری
  • هرگز نباید به دشمن آسایش فکری داد تا بتواند طرح‌ریزی کند؛ باید متکی به تخریب ابتکار عمل دشمن قبل از وقوع هر حمله& ... شهید حسن باقری
  • فرماندهان با برنامه‌ریزی صحیح اوقاتی را برای سخنرانی و صحبت کردن برای نیروهای خود اختصاص بدهند تا حجت را تمام کرد ... شهید حسن باقری
  • یکی از بزرگ‌ترین اشکالات که در کار ما وجود دارد این است که فرماندهان کمتر با افراد و نیروهای خود تماس می‌گیر ... شهید حسن باقری
  • بی‌تعارف بگویم؛ آن نیرویی که نمازش را اول وقت نمی‌خواند، خوب هم نمی‌تواند بجنگد. ... شهید حسن باقری
  • شکست وقتی است که ما وظیفه‌مان را انجام ندهیم. ... شهید حسن باقری
  • اگر شهید نشویم هیچ جوابی نداریم که در روز قیامت بدهیم. ... شهید حسن باقری
  • مگر نه این بود که وقتی در صحنه جنگ از حضرت علی‌ابن‌ ابیطالب مسأله نماز می‌پرسند جواب می‌دهد و در ا ... شهید حسن باقری
  • تا زمانی که این بانگ الله‌اکبر هست مبارزه هم هست، تا زمانی که ظلمتی هست تا زمانی که کفر هست مبارزه هم هست شکلش فر ... شهید حسن باقری
تاریخ : 20 - مهر - 1360

20/7/1360

مطالبی که لازم است برادران سخنران در نمازهای جمعه در مورد حمله پیروزمندانه آبادان بگویند.

1ـ انگیزه طرح

الف‌ـ فرمایش امام امت که فرمودند حصر آبادان باید شکسته شود و اطاعت برادران سپاه و بسیج از ولایت فقیه که حتی از ماه چهارم جنگ، طرح‌هایی برای شکسته شدن محاصره آبادان نوشته شد ولی با کارشکنی خط لیبرال‌ها به‌خصوص [ابوالحسن] بنی‌صدر مواجه شد.

ب‌ـ حساسیت سیاسی منطقه آبادان که شاید بتوان گفت مهم‌ترین پیروزی عراق در جنگ بعد از تصرف خونین‌شهر محاصره آبادان بود. تا یک سال پس از آغاز جنگ صدام می‌گفت هر وقت بخواهد می‌تواند آبادان را تصرف کند.

2ـ پشتیبانی ملت شهید ‌پرور

الفـ حمایت روانی: از اولین روزهای جنگ، مردم همیشه در صحنه، پشتیبانی خود را از جنگ و رزمندگان اعلام کردند و این پشتیبانی روحی بزرگ‌ترین حامی برادران ارتش و سپاه در جبهه‌ها بوده است.

ب‌ـ حمایت مادی: باز هم تمام مخارج جنگ بر عهده مردم بوده که یا از طریق دولت پرداخت شده و یا به‌صورت کمک‌های نقدی و جنسی مستقیماً به‌جبهه‌‌ها ارسال شده است. این کاملاً مشهود بوده که رزمندگان مسلمان کمبود عمده تدارکاتی نداشته‌اند.

ج‌ـ حمایت انسانی: این امر از اولین دقایق آغاز جنگ آشکار بود که بیشتر رزمندگان جبهه‌ها را نیروهای مردمی تشکیل می‌دادند که داوطلبانه و برای جنگیدن در راه خدا و به عشق شهید شدن به‌جبهه‌ها می‌آمدند. همه امروز این را می‌دانند که اگر حمایت انسانی مردم از جنگ قطع شود، هیچ امیدی به‌پیروزی جنگ نمی‌رود. آمار شهدای جنگ تحمیلی نیز این موضوع را روشن می‌کند.

دـ حمایت روحانی: این موضوع از جهاتی بر سه حمایت دیگر برتری دارد. از اولین روزهای جنگ، با حضور فعال روحانیت متعهد و مبارز و تقدیم شهدای بسیار، جبهه‌های ما از لحاظ جو مذهبی در استغنای بالایی بود. به‌طوری که همیشه در تمام جبهه نماز جماعت برگزار می‌شده و می‌شود. حتی ما در اطراف خط‌مقدم جبهه، سنگری را به‌نام مسجد داشته‌ایم.

علاوه بر این، حضور آیت‌الله [علی‌اکبر] مشکینی در جبهه دارخوین و آیت‌الله [سیدعبدالکریم] موسوی‌اردبیلی در ماهشهر و حجت‌الاسلام [فضل‌الله] محلاتی در جبهه‌های دارخوین و آبادان (چند روز قبل از حمله) اثر روحی و مذهبی بسیار بالایی داشت. حتی در شب حمله به امام تلفن زده شد که امام امت برای پیروزی حمله دعا کنند و امام خمینی دعا کردند.

ه‌ـ نقش جهاد سازندگی: که به‌خصوص در امر مهندسی کاملاً مشهود بوده است و شهدایی که در این حمله و دیگر حملات داده‌اند.

3ـ هماهنگی کامل نیروهای رزمنده و پشتیبانی کننده

الف: نیروهای پیاده. با توجه به این‌که این حمله یک حمله پیاده بود (با پشتیبانی زرهی)، نیروهای رزمنده ارتش، سپاه، بسیج و دیگر نیروهای مردمی کاملاً با یکدیگر به‌طور هماهنگ وارد عمل شدند. به‌طوری که نمی‌توان تشخیص داد کدام‌یک از رزمنده‌ها سرباز هستند و کدام‌یک بسیج و پاسدار. این امر در پیروزی بسیار مؤثر بود.

ب‌ـ نیروهای پشتیبانی مانند توپخانه و هلی‌کوپترها و هواپیماها نیز بیشترین زحمت را کشیدند. البته دشمن به‌حدی غافلگیر شده بود که از هواپیماهایش نتوانست استفاده‌ای ببرد.

ج‌ـ رشادت برادران ارتش، بسیج و سپاه در حمله (چند نمونه) و فداکاری رانندگان و آمبولانس‌ها.

4ـ گستردگی جبهه و استحکام مواضع دشمن

الف‌ـ منطقه تحت‌اشغال دشمن در شرق رودخانه کارون، محلی به‌عمق سیزده کیلومتر در کناره کارون و همین حدود از رودخانه کارون تا جنوب جاده ماهشهر بود. به‌طوری که جاده آبادان‌ـ اهواز و ماهشهر در منطقه اشغالی قرار گرفته و در تصرف دشمن بود. مساحت اشغال شده حدود صد کیلومتر مربع بود.

ب‌ـ استحکامات مهمی که عراق برای پدافند در این منطقه به‌وجود آورده بود، مانند خاکریزهای متعدد و بلند و در جهت‌های مختلف، آرایش گوناگون و رده‌به‌رده و گذاشتن پدافندهای هوایی بسیارکه از نفوذ هواپیما و هلی‌کوپترها جلوگیری می‌کردند. این موضوع به‌حدی برای عراق مطمئن بود که منطقه را با دو پل و گاه با یک پل تدارک می‌کرد و مهمات بسیاری را در منطقه برای مقاومت چند روزه انبار کرده بود.

5ـ لطف خداوند و فرماندهی امام زمان (‌علیه‌السلام)

الف‌ـ همه در این حمله نشانه‌های بارز لطف خداوند را مشاهده کردند.

ب‌ـ هدایت عملیات به‌طوری پیش می‌رفت که برای همه مشخص بود فرماندهی توسط مسؤولین ارتش و سپاه نیست و دست غیبی، برادران را در آن شب پیش می‌برد.

ج‌ـ خداوند ما را در چشم دشمن قوی جلوه داده و دشمن را در چشم ما پست کرده بود. حجت‌الاسلام [غلامحسین] جمی امام جمعه آبادان می‌گفت اگر ما مواضع عراقی‌ها را از قبل می‌دیدیم، می‌گفتیم حمله نکنید.

دـ نمونه‌های امداد غیبی مانند جریان آتش گرفتن نفت سیاه در روی کارون و محمدیه و اشغال دو پل دشمن فقط از یک محور.

6ـ آینده جنگ

الف‌ـ تذکر این نکته که با توجه به این پیروزی چشمگیر، هنوز جنگ تمام نشده و این حمله فقط مقداری از توان عراق را از بین برده است. باید یکی دو حمله دیگر انجام دهیم تا مسأله عراق در خوزستان فیصله پیدا کند. البته ما قادر به‌چنین حمله‌هایی هستیم.

ب: امید دادن به‌مردم که حتماً در این جنگ به‌یاری خدا پیروز هستیم.

ج: تذکر این مسأله که وقتی رزمندگان ما قادر هستند در فاصله هجده ساعت یک لشکر عراق را با آن همه تجهیزات و مواضع منهدم کنند، از بین بردن ضد‌انقلابی منافق بسیار ساده است و مردم بدانند که با پیروزی سپاه اسلام در جنگ، مرگ ضد‌انقلاب نیز فرا خواهد رسید.

دـ باید کمک‌های مردم و اعزام نیروهای بسیج تا پیروزی نهایی ادامه پیدا کند.

1ـ آمار غنائم و تلفات

الف‌ـ تجهیزات: 1ـ زرهی: انهدام 150 تانک و نفربر و غنیمت 200 تانک و نفربر.

       2ـ خودرو: انهدام 100 دستگاه خودرو و غنیمت 150 دستگاه خودرو

       سنگین و سبک.

            3ـ مهندسی: حدود 30 لودر و بلدوزر.

            4ـ توپخانه: حدود پنج قبضه توپخانه.

            5ـ تعدادی تفنگ 106 میلیمتری.

           6ـ تعدادی اسلحه انفرادی و بیسیم.

ب‌ـ نفرات: کشته و زخمی حدود 1700 نفر، اسیر 1800 نفر.

کلمات کلیدی :
موسسه شهید حسن باقری، شهید حسن باقری، غلامحسین افشردی، حصر آبادان، غنیمت

- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

پایگاه نشر آثار شهید حسن باقری
  • فیلم

    یک انتخاب سخت

  • عکس

    باید دشمن را شناخت

  • صوت

    عشق اینجاست

حسن باقری به دلیل این‌که در محورهای مختلف اطلاعات‌ عملیات داشت اطلاعات را جمع‌بندی خوبی کرده بود و ارائه داد. حسن باقری یک گزارش شسته، رفته و کامل و دقیق نسبت به خطوط خودی و دشمن ارائه ... ادامه مطلب ...
حسن باقری به صورت سریع وارد سپاه شد و رفت یک حرکتی کرد. حرکت تندی که همان‌جا مشخص شد که این برادر یک آدم پر‌جوش و خروش است و خیلی دنبال مسائل می‌رود. ادامه مطلب ...